Acupunctuur Stiens

Acupunctuur Stiens
Smelbrege 16a
9051BH Stiens

0651818713
Acupunctuurstiens@kpnmail.nl

15 december 2020

De praktijk is een medische praktijk. 

De behandelingen bij  M. A. Rappoldt, arts medische acupunctuur gaan op afspraak voort

.

Zie voor het hele beroepsprotocol bij www.NAAV.nl

Behandelingen

Kennismakingsgesprek

In het eerste gesprek moeten we elkaar leren kennen. Dan kunnen we zien of we samen de behandeling willen starten.

Het doel van de behandeling is de herstelkracht van uw lichaam optimaal te maken. Een indruk van de klachten en een indruk van uw krachten krijg ik door naar uw verhaal te luisteren, door onderzoek en door vragen te stellen. Uw tong bekijken en uw polsen voelen zijn belangrijke onderdelen van het onderzoek.

Daarna zal ik een voorstel doen voor de behandeling, welke behandeling, hoevaak en welk resultaat ik van die behandeling verwacht en op welke termijn jezelf kan merken dat het veranderd.  

 

 

vervolggesprek

De volgende keer is het eerst horen welke ervaringen u heeft gehad met uw lichaam sinds de vorige keer. Wat veranderde er? En weer kijken naar uw tong en voelen aan uw pols en lichaam.

 

 

Kennismaking

Het eerste gesprek

Een kennismakingsgesprek wil ik gratis houden.

U vertelt uw verhaal. Soms stel ik vragen. Ik kijk naar uw tong en voel ik uw polsen.

De mogelijkheden en de te verwachten effecten van de behandeling worden besproken.

Als u zomaar binnenloopt is er niet altijd tijd en aandacht op dat moment. Een afspraak maken is mogelijk. 

Drukpuntmassage

 

Massage van drukpunten op het lichaam kan soms al klachten minderen. Het effect is minder lang dan het effect van een acupunctuurnaald. Het geeft wel de kans om thuis zelf ook iets te doen om de klacht te beinvloeden.

Moxa

Moxa is een manier om warmte gedoseerd op specifieke toegangspunten, acupunctuurpunten aan het lichaam toe te voegen.

Moxa is een kruid,bijvoet,  dat in een soort sigaar geperst, de warmte kan geven waar het nodig is. Moxa heeft een speciale geur.

Het is te leren hoe je dit thuis zelf kan toepassen.

Mensen met al veel warmte in zichzelf moeten deze behandeling mijden. Hun klachten zullen juist toenemen door het gebruik van deze behandeling. 

content image

Voedingsadviezen

Smaken en bewegingen zijn de leiddraad bij een dieet volgens de Chinese theorien.

De vijf fasen, de vijf smaken, de vijf organen, die spelen allemaal hun rol bij het proces van voedsel omzetten in spieren, arbeid en warmte.

Er is nu een bepaald evenwicht in uw lichaam van deze elementen. Als daarin een verandering gewenst is, dan is met behulp van de smaak van het voedsel en met het kiezen van een passende  bereidingswijzen al veel te bereiken,  

Al hebben verschillende mensen een zelfde doel bv afvallen, dan kan de weg daarnaartoe voor elk van hen anders zijn.

Zoals de ene mens meer van zoet houdt en de andere meer van hartig, zo is ook de behoefte van elk lichaam anders. Het komt voor dat je juist trek hebt in dat voedsel, wat jouw lichaam nog verder uit balans houdt. Hoe kies je dan smaken en bereidingswijzen, die dit veranderen kunnen. De vijf elementen geven daar richtlijnen voor.

Cupping

Cupping betekent dat er vacuumbollen op het lichaam worden gezet.  Stagnaties kunnen hiermee opgelost worden.

Grote ronde plakken kunnen nog enige tijd (dagen ) zichtbaar blijven na deze behandeling.

Het werkt goed bij pijnklachten in rug of schouders na warm werk in de wind, op de tocht of in de kou. 

Acupunctuur

Met acupunctuur worden heel dunne naaldjes ingebracht op punten die nodig zijn op dat moment voor het lichaam.

Per keer worden nieuwe, steriele naaldjes gebruikt. Ziekten overbrengen wordt zo voorkomen.

De prik zelf voelen de meeste mensen niet. Als de energie reageert op de naald is dat vaak wel voelbaar. Dat is verrassend om te ervaren.

Het doel van deze naalden is de energiestroom de juiste kant op te laten gaan. De naald roept een reactie op in het lichaam.  De energie gaat doordaar anders stromen. Die reactie stimuleert het lichaam om het zelf-genezende-vermogen van het lichaam optimaal in te zetten.

content image

Behandeltijd

Hoe lang

Een behandeling duurt ongeveer 50 tot 70 minuten.

Meestal is een keer per week tot een keer per drie weken behandelen voldoende om een gunstig effect te krijgen. Na vier tot vijf behandelingen moet een verandering merkbaar zijn. De tijd tussen twee behandelingen kan dan ook langer worden.

 

Een al lang bestaande klacht heeft meer behandelingen nodig dan een pas ontstaan euvel.

Klachten

Deze behandelingen werken zowel bij acute klachten als bij chronische problemen. De gezondheid van dit moment wordt  bekeken. Adviezen over een gezonde manier van regelen van de lichaamsenergie geeft nieuwe mogelijkheden om de problemen te bezien. Andere oplossingen zijn dan soms mogelijk.

Niet alleen de klacht van dit moment kan worden bekeken. Het evenwicht waarbij die klacht ontstaat kan duidelijk worden. Dit kan informatie geven hoe je in de toekomst die klacht kunt herkennen. Dan kun je aanpassen voordat de klacht erger wordt.  soms komt er zoveel inzicht  dat de terugkeer van de klacht helemaal voorkomen kan worden.

Klachten over de behandeling kunnen er ook zijn.

Wanneer u niet tevreden bent, dan hoor ik dat graag als eerste van uzelf.  Dan kunnen we samen een oplossing zoeken waar u wel tevreden mee kunt zijn.

Verder ben ik aangesloten bij de KNMG (BIG nummer 29023410301) en bij de NAAV- SNO (20129051). Hier kunt u een officiele klacht indienen. Deze instanties bekijken u klachten serieus. Een tuchtzaak kan daaruit voortkomen. 

Privacy

Om een advies of een behandeling af te spreken in deze praktijk is geen verwijzing van de huisarts nodig.   Alleen met uw toestemming mag ik met uw huisarts bespreken dat bij mij bent geweest. U bent het die hierover beslist.